Összes oldalmegjelenítés

2011. május 13., péntek

Bakonyi Betyár leves

Nagyon sok szakácskönyvvel rendelkezem, ezek közül is a kedvencem a Nagy szakácskönyv Gabula András-Halmos Monika könyve. Ez egy csodálatos receptgyűjtemény,gyönyörű képekkel és finomabbnál finomabb ételekkel. Nos ebből a könyvből pont a  minap próbáltam ki ezt a levest, és garantáltan felvettem a listámra.Igazi magyaros étel finom füstölt kolbásszal és szalonnával!Egyszerűen mennyei!

Nos így néz ki az eredeti recept és zárójelbe ahogy én készítettem!



Hozzávalók:
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász ( én tanyasi csípőst használtam)
  • 25 dkg eredi gomba (20 dkg csiperke)
  • 5 dkg liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves ( ezt kevésnek találtam,úgyhogy 3l használtam)
  • 1-2 babérlevél
  • bors
  • zsályalevél
  • kakukkfű
  • csemege fűszerpaprika
  • 20 dkg kész húsos derelye ( ezt teljesen kihagytam,helyette csipetke tésztát szaggattam bele)
A szalonnát apró kockára vágtam,zsírjára sütöttem. Kiszedtem a szalonnát és a zsírján megfonnyasztottam a hagymát. Hozzáadtam a gombát ,sóztam,borsoztam,hozzáadtam a kakukkfüvet és a zsályalevelet kicsit piritom,majd megszórom paprikával és a  3 l vízben feloldott 1 húsleveskockát az edénybe öntöm . Hozzáadtam a 2 babérlevelet a kolbászt és a szalonnákat.Majd amikor a kolbász majdnem megpuhult az előrre kicsipegetett csipetketésztát is a leveshez adtam.Amikor a tészták a leves tetejére feljöttek a lisztel elkevert tejföllel sűrítettem.

Csipetke tészta:

1 tojást annyi lisztel gyúrok össze ,hogy kemény tésztát kapjak.Majd az így kapott tésztából borsó vagy egy kicsit nagyobb csipetkéket szaggatunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése