http://www.nosalty.hu/svajci_lakodalmas_szelet_recept_8225
és svájci lakodalmas néven fut. Ezt variáltam át a családom ízlésére! Kapásból az almát kihagytam a töltelékből, mert nem rajongok az édes és a sós íz keveredéséért,ill. nem pulyka hanem csirkemellből készítettem!No meg még egy pár dolgot változtattam rajta,de így is isteni lett!
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemell
- 10 dkg gomba
- 10 dkg mexikói zöldségkeverék
- só
- őrölt bors
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10-15 dkg bacon
- 1 ek étolaj
- 20-30 db hegyes fogpiszkáló
- zsemlemorzsa
- tojás
- finomliszt
Egy edényben kevés olajon megpároltam a hagymát, megsütöttem a szalonnát (nem ropogósra), hozzáöntöttem a mexikói zöldségkeveréket és a gombát! Kevés húsleveslével felöntöttem és megpároltam, meghintettem egy kevés sóval és borssal !Ha a zöldségek megpuhultak és elfőtték a főzőlét akkor már el is készült a töltelék!
Mielőtt a hússzeleteket betöltenénk,várjuk meg míg kihűl a töltelék! Fogpiszkálóval rögzítjük.A szokott módon panírozzuk,majd valamivel lassabban mint a rántott húst bő olajban kisütjük!
Egyébként én nagyon szeretem a csirkemellet így töltve fogyasztani, van úgy,hogy rizottóval vagy aszalt szilvával töltöm! Szerintem a csirkemell az egyik legváltozatosabban elkészíthető húsféle!
Általában rizzsel fogyasztjuk és ha marad a töltelékből azt is mellé tálalom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése