Összes oldalmegjelenítés

2011. május 11., szerda

Svájci lakodalmas szelet újraértelmezve

Az eredeti recept itt található :
http://www.nosalty.hu/svajci_lakodalmas_szelet_recept_8225
és svájci lakodalmas néven fut. Ezt variáltam át a családom ízlésére! Kapásból az almát kihagytam a töltelékből, mert nem rajongok az édes  és a sós íz keveredéséért,ill. nem pulyka hanem csirkemellből készítettem!No meg még egy pár dolgot változtattam rajta,de így is isteni lett!

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkemell 
  • 10 dkg  gomba
  • 10 dkg mexikói zöldségkeverék
  • őrölt bors
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg bacon
  • 1 ek étolaj
Rögzítéshez:

  • 20-30 db hegyes fogpiszkáló
Panírozáshoz:
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • finomliszt
A csirkemelleket kiszeleteltem,kicsit megklopfoltam!A hússzeleteket sóztam,borsoztam!

Egy edényben kevés olajon megpároltam a hagymát, megsütöttem a szalonnát (nem ropogósra), hozzáöntöttem a mexikói zöldségkeveréket és a gombát! Kevés húsleveslével felöntöttem és megpároltam, meghintettem egy kevés sóval és borssal !Ha a zöldségek megpuhultak és elfőtték a főzőlét  akkor már el is készült a töltelék!

Mielőtt a hússzeleteket betöltenénk,várjuk meg míg kihűl a töltelék! Fogpiszkálóval rögzítjük.A szokott módon panírozzuk,majd valamivel lassabban mint a rántott húst bő olajban kisütjük!

Egyébként én nagyon szeretem a csirkemellet így töltve fogyasztani, van úgy,hogy rizottóval vagy aszalt szilvával töltöm! Szerintem a csirkemell az egyik legváltozatosabban elkészíthető húsféle!

Általában rizzsel fogyasztjuk és ha marad a töltelékből azt is mellé tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése