Összes oldalmegjelenítés

2011. május 10., kedd

Húsgombóc paradicsomszósszal

Ezt az ételt már jó néhány éve készítem a családomnak! Ki szósszal ki szósz nélkül, ki kenyérrel ki csak úgy magában fogyasztja! Kicsit kombináltam a magyaros ízeket a mediterrán fűszerekkel, mert én így szeretem!




Egy edénybe kb 3l vizet teszek fel főni,bele dobok:
  • 2 tyúkhúsleveskockát
  • 1 ek apróra vágott petrezselymet,
  • 1 kk. őrölt rozmaringot,
  • 1 ek. bazsalikomot
  • 1ek.oregánót
  • és egy csapott ek. sót!
Amíg a fűszeres vizem felforr, addig elkészítem a húsgombócokat.
Hozzávalók:
  • fél kg   darált sertéscomb
  • 1 csésze rizs(2,5dl)
  • 1 nagyobb fej hagyma lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma átpréselve
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 ek. édesn.  pirospaprika
  • 1 ek.  pirosarany
  • 1 tojás
  • 1 csapott ek. só                                                                                             

Az elkészítése nagyon egyszerű ,az összes hozzávalót egy edénybe teszem és a kezem segítségével összedolgozom . Majd gombócokat formálok belőle és a  fűszeres vizembe helyezem, persze csak akkor amikorra a víz felforrt. A gombócokat lassú tűzön főzöm nehogy szétessenek! Kb egy óra alatt meg is főnek a gombócok, van  ,hogy hamarabb ezért érdemes megkóstolni egyet miután feljöttek a víz tetejére! Ha kész egy tálra szedem őket!
Végül a paradicsomszósz következik:
A hús főzőlevéből egy csészével egy kisebb edénybe töltök, hozzá öntök egy üveg sűrített paradicsomot 1 ek. cukrot édesítem! Jól összeforralom, majd a kész gombócokat nyakon öntöm vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése